Over mij

Ciska Roth-Baljeu: Het is mijn diepe overtuiging dat ieder mens er toe doet en veelkleurig is. Ook dat ieder mens met de ander in een veilige en betekenisvolle relatie kan staan en zich daar vanuit kan ontwikkelen. Dat breng ik graag tot uitdrukking in hoe ik als zzp’er werk bij Color Mix – care, coaching & training.

Ik krijg terug dat ik empathisch, rustig, integer en verbindend ben.  Dat mede daardoor mensen zich welkom voelen, zich gezien, erkend en veilig voelen om te komen met wat hen bezighoudt. Ik ben in staat een spiegel voor te houden, soms letterlijk, waardoor de ander zijn eigen veelkleurigheid gaat ontdekken. En ik houd ervan mensen met elkaar in contact te brengen. Liefde, vertrouwen en hoop is de basis van waar ik uit werk.

Ik woon in Helmond (Stiphout) samen met mijn man. Onze vier volwassen kinderen zijn al een tijdje de deur uit, maar ben altijd blij ze weer te zien. Sinds kort ben ik oma van een kleinzoon, zo mooi om mee te maken .
Ik loop graag hard, alleen of bij de HAC, wandelen vind ik ook heerlijk, ik lees veel, brei bij vlagen, een favoriet is shoppen met mijn dochter in de Negen Straatjes in Amsterdam, ik ontmoet graag vriendinnen, houd van buiten zijn, het liefst aan de zee, maar intussen kunnen de Brabantse velden en bossen mij ook steeds meer bekoren. 

Achtergrond:
Ik heb net de 2-jarige opleiding Omgaan met Verlies bij Land van Rouw afgerond (Post HBO) tot rouw-en verliesbegeleider. Hier kwam voor mij alles samen wat ik eerder heb gedaan en aan levenservaring heb opgedaan.
Mijn post bachelor tot palliatieve zorg verpleegkundige heb ik gehaald bij het Erasmus MC. Dat palliatieve zorg totale zorg is en veel invalshoeken kent, sloot zo aan bij mijn eigen neiging vanuit meerdere kanten een situatie te bekijken. Ook kon ik mijn sensitiviteit, invoelend vermogen en rust inzetten in de 24 uurszorg. Nu geef ik met hart en ziel trainingen aan zorgverleners in de palliatieve zorg. Spirituele zorg is een belangrijk onderdeel daarvan. Vanaf vorig jaar geef ik voor Buurtzorg landelijke workshops Spirituele Zorg in het kader van de B-learning Palliatieve Zorg. Eerder werden deze gegeven door Carlo Leget. Innerlijke ruimte scheppen is een uitdaging voor zorgverleners in deze complexe zorg, waar ik ze graag in ondersteun.
Verder maak ik deel uit van de klankbordgroep van het Palliatief Netwerk ZOB namens PrivaZorg.

Voor coach heb ik de beroepsopleiding gevolgd aan de ALBA academie (Post HBO), sindsdien maak ik nog steeds deel van een intervisiegroep uit. Daarnaast een mindfulness cursus bij Renske van Berkel gevolgd. Mindfulness sluit aan bij de manier waarop ik probeer te leven, met aandacht en contemplatie. Bij het IKNLheb ik de train-de-trainers opleiding palliatieve zorg gedaan.
Van 2004 – 2007 heb ik de opleiding tot enneagramtrainer gevolgd aan de Trifold School van Helen Palmer en David Daniels (Gecertificeerd Enneagram Docent). Over het enneagram ben ik heel enthousiast, mijn eerste kennismaking ermee was rond 2000, toen ik met mijn man en gezin in Californie woonde. Het gaf me veel inzicht over mezelf en de ander. De afgelopen 11 jaar heb ik in het bestuur van de Enneagram Stichting Nederland gezeten.

Om kleur-en stijlconsulten te geven heb ik kleurenkunde aan de mode-academie gevolgd en bij The Science of personal dress. Ik heb nog steeds veel plezier in het delen van mijn kennis en ervaring rondom kleur. Ik heb het de afgelopen 10 jaar ingezet als gratis verwendagen voor vrouwen getroffen door kanker, mede in samenwerking met Inloophuis de Cirkel.

Ook heb ik gedurende vier jaar studenten en leerling-verpleegkundigen begeleid op het gebied van levensvragen en zingeving binnen een studentenvereniging. Spirituele zorg heeft sindsdien mijn aandacht gehad.

Direct na mijn VWO ben ik de A-opleiding verpleegkunde gaan volgen in het Diaconessenhuis in Utrecht. Daarna gewerkt op een neurochirurgische afdeling. Ook toen al merkte ik getrokken te worden door de palliatieve zorg, al bestond de naam “palliatieve zorg” nog niet.
Door mijn werk als consultant op het gebied van kleur, mijn werk als verpleegkundige in de terminale zorg en als verliesbegeleider en coach, kan ik zowel het innerlijk als het uiterlijk belichten. Het gaat me om de mens in zijn geheel vanuit het perspectief van heelwording.

Specialisaties:
• Training en scholing van zorgverleners in de palliatieve zorg.
• Personal coaching nav werkgerelateerde of persoonsgebonden vraag.
• Coaching en spirituele zorg: begeleiding in “hoe ga ik om met verlies” (door de dood, verlies van gezondheid) en “wat is de betekenis daarvan voor mij”.
• Bewustwording van drijfveren d..m.v. enneagramtype-interviews
• Het begeleiden van enneagram-panels voor groepen, waardoor inzicht ontstaat in hoe verschillend mensen zijn, zodat er (meer) acceptatie en respect ontstaat.
. Bewustwording van het gebruik van kleur en presentatie in het kader vanpalliatieve zorg, persoonlijke of professionele ontwikkeling.

 

Kamer van Koophandel nummer: 17169879
BIG registratienummer: 39003026630
V&VN registratienummer: 619525
AGB code verpleegkundigen:  91008358
AGB code onderneming zzp/wijkverpleging: 41416202
KIWA keurmerkregistratienummer: 18536
CRKBO geregistreerd (onder Color Mix)